Δύο εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να τα «βρεις» με την περίοδό σου

Και να μη βρεθείς προ εκπλήξεως ξανά
2'

Έχεις βγει ραντεβού και πηγαίνει πολύ καλά. Αποφασίζεις να πας στην τουαλέτα γιατί όλο αυτό το κρασί που ήπιες θέλει να βρει την έξοδο κινδύνου, και ξαφνικά όλα αλλάζουν. Συνειδητοποιείς ότι η περίοδος σου έχει κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση και δεν έχεις μαζί σου ούτε σερβιέτες ούτε ταμπόν.

Η χρήση μιας εφαρμογής παρακολούθησης περιόδου μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις ένα τέτοιο σενάριο έκπληξης. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που ίσως τη χρειάζεσαι. Μια εφαρμογή παρακολούθησης περιόδου μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να γνωρίζεις πώς είναι μια «κανονική» περίοδος για εσένα, οπότε θα είσαι ενήμερη εάν κάτι δεν είναι σωστό. Έχοντας αυτά τα δεδομένα στη διάθεσή σου μπορεί στη συνέχεια να διευκολύνει τον γυναικολόγο σου να καταλάβει τι συμβαίνει.

Η παρακολούθηση της περιόδου σου μέσω μιας εφαρμογής μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις ημέρες γονιμότητας εάν προσπαθείς να μείνεις έγκυος ή το αντίθετο. «Όλες οι εφαρμογές παρακολούθησης περιόδου έχουν διαφορετικό σκοπό», λέει η Christine Greves, μια μαιευτήρας-γυναικολόγος στο κέντρο μαιευτικής και γυναικολογίας στο Orlando Health της Φλόριντα. «Μερικές γυναίκες θέλουν να το παρακολουθήσουν, ώστε να μη μείνουν έγκυοι, μερικές, ώστε να μείνουν έγκυοι, και μερικές απλά θέλουν να μάθουν αν πρόκειται να έχουν την περίοδο τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους».

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές, όμως εμείς έχουμε να σου προτείνουμε αυτές τις δύο:

#1. Clue

Το Clue είναι η αγαπημένη εφαρμογή του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG). Ήταν η κορυφαία εφαρμογή παρακολούθησης περιόδου και ωορρηξίας σύμφωνα με το περιοδικό ACOG, Obstetrics & Gynecology. Ένα από τα κύρια σημεία της εφαρμογής Clue, είναι ότι στοχεύει να σε διδάξει πραγματικά για το σώμα σου και πώς λειτουργεί το αναπαραγωγικό σου σύστημα. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις πράγματα που είναι μοναδικά στον κύκλο σου.

#2. Cycles

Αν θέλεις να πάρεις μια ιδέα για το πότε θα έρθει η περίοδος σου, αλλά δεν θέλεις να εισαγάγεις πολλές πληροφορίες, το Cycles είναι η εφαρμογή για εσένα. Απλώς περίστρεψε έναν επιλογέα στην πρώτη ημέρα της περιόδου σου και η εφαρμογή θα σου πει πότε είναι πιθανό να είσαι στις γόνιμες μέρες, πότε μπορεί να εμφανίσεις συμπτώματα περιόδου και πότε θα σου έρθει ξανά η περίοδός σου.