Ο Stephen King αντιπαθεί μία πολύ εικονική ταινία τρόμου

Δεν του άρεσε καθόλου ο τρόπος που μεταφέρθηκε το βιβλίο του στη μεγάλη οθόνη.

Ο Stephen King αντιπαθεί μία πολύ εικονική ταινία τρόμου
2'

Ο Stephen King θεωρείται από πολλούς ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς τρόμου που έχουν περάσει ποτέ από το genre. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο και οι ιστορίες του έχουν μεταφερθεί τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο. Φυσικά, πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο δημιουργό που είτε κάποιος λατρεύει είτε δεν του αρέσει καθόλου. Αυτό που δεν μπορείς να αμφισβητήσεις, όμως, είναι ο αντίκτυπος που έχει στο έντυπο.

Ο διάσημος συγγραφέας, λοιπόν, έχει μία πολύ συγκεκριμένη άποψη για μία από τις κινηματογραφικές μεταφορές ενός βιβλίου του. Ο λόγος για τη Λάμψη. Ο Stanley Kubrick επωμίστηκε το δύσκολο έργο και επέλεξε τον Jack Nicholson για να αναλάβει τα ηνία του πρωταγωνιστικού ρόλου. Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς η ερμηνεία του να ήταν μία εκπληκτική επιλογή γιατί ο ηθοποιός ήταν απλά ανατριχιαστικός, όμως, ο αρχικός εμπνευστής του χαρακτήρα έχει μία εντελώς διαφορετική άποψη.

Ο King, λοιπόν, μίλησε στους The New York Times σχετικά με την αντίληψή του για την ταινία:

«Ας το θέσουμε με τον εξής τρόπο: Δε μου αρέσει η ταινία. Ποτέ δε μου άρεσε. Τη θαυμάζω και θαυμάζω και τον Kubrick ως σκηνοθέτη, κάτι που κάποιες φορές χάνεται στο μείγμα όταν άνθρωποι που αγαπούν πολύ αυτήν την ταινία με κριτικάρουν. Αγαπάω τον Kubrick ως δημιουργό, αλλά απλώς ένιωσα ότι δεν είχε αυτό που χρειαζόταν για αυτό το συγκεκριμένο πράγμα. Δε μου αρέσει η καμπύλη του ότι ο Jack Nicholson κάνει τον Jack Torrance. Γιατί δεν είναι πραγματικά μία καμπύλη. Είναι μία ευθεία γραμμή. Είναι τρελός από την αρχή»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή