Φωτογράφος απαθανατίζει παιδιά από κάθε γωνιά του πλανήτη

Οι φωτογραφίες του είναι φανταστικές.

Φωτογράφος απαθανατίζει παιδιά από κάθε γωνιά του πλανήτη
Instagram@ maxxetto
2'

Ο Ιταλός φωτογράφος Massimo Bietti ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και «αιχμαλωτίζει» με το φακό του παιδιά από πολλές και διαφορετικές χώρες.

Στα πορτρέτα του κυριαρχούν πρόσωπα παιδιών θέλοντας να αποτυπώσει όσο πιο γλαφυρά μπορεί την ομορφιά και την αθωότητά τους. Γιατί τα παιδιά από όποια χώρα κι αν προέρχονται, σε όποιες συνθήκες κι αν μεγαλώνουν, είναι παιδιά.

Ο φωτογράφος ταξίδεψε από τη Ρωσία, τη Νορβηγία και την Ινδία μέχρι τη Νέα Γουινέα, την Αιθιοπία, και τη Μαλαισία, προκειμένου να παρουσιάσει με ρεαλισμό το πώς βιώνουν την παιδική τους ηλικία τα παιδιά ανά τον κόσμο.

Κοιτάζοντας αυτές τις φωτογραφίες έχετε μια εικόνα για την καθημερινή τους ζωή, όχι μόνο με τις αντιθέσεις αλλά και τις πολλές ομοιότητες που τη χαρακτηρίζουν.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα παιδιά

Σε πολλά μέρη του κόσμου, τα παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν λόγω της φτώχειας, της ανέχειας, της παιδικής εργασίας. Δεν έχουν πρόσβαση στην παιδεία αλλά και σε βασικές δομές της υγείας. Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση του 2019 για την παιδική ηλικία, τα παιδιά του σήμερα έχουν «καλύτερες πιθανότητες από ό, τι στο παρελθόν να μεγαλώσουν σε ένα υγιές περιβάλλον, να μορφωθούν και αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες». Περίπου 280 εκατομμύρια παιδιά είναι σήμερα καλύτερα σε σχέση με το 2000, καθώς ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν μειώθηκε σε 690 εκατομμύρια από περίπου 970 εκατομμύρια χάρη στις προσπάθειες που έγιναν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών.Ωστόσο υπάρχουν ακόμη …280 εκατομμύρια αλλαγές που πρέπει να γίνουν!

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Ιταλού φωτογράφου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή