Αυτά τα μωρά δεν αποχωρίζονται τη γάτα τους (pics)

Είναι οι καλύτεροι φίλοι.

Αυτά τα μωρά δεν αποχωρίζονται τη γάτα τους (pics)
instagram@ carlacimo
2'

Η γάτα θεωρείται ως το πιο δημοφιλές κατοικίδιο στην Ευρώπη.

Είναι κοινωνική και παράλληλα αυτόνομη και δεν εξαρτάται απαραίτητα από άλλους για να της παρέχουν μια αίσθηση προστασίας. Αυτό τουλάχιστον έδειξε μελέτη ειδικών στη συμπεριφορά ζώων από το Πανεπιστήμιο του Λίνκολν.

Μπορεί η γάτα να συνυπάρξει με ένα μωρό;

Οι περισσότερες γάτες είναι απλά περίεργες και αναζητούν θερμότητα και άνεση. Το να περιφέρονται τριγύρω από ένα βρέφος και στο τέλος να κοιμούνται μαζί του ικανοποιεί όλες αυτές τις ανάγκες.

«Εάν μια γάτα πιέζει το πρόσωπο ενός μικρού βρέφους που δεν ξέρει να γυρίσει από μόνο του, αυτό είναι ένα πρόβλημα. Οι θάνατοι των βρεφών με ασφυξία αποδίδονται συχνότερα σε μαξιλάρια ή κατά την διάρκεια του ύπνου που μπορεί να πνιγεί το βρέφος», αναφέρει ο κτηνίατρος Καρανάσιος Λάζαρος.

Οπως εξηγεί, πρέπει να βοηθήσετε τη γάτα να γίνει πιο σίγουρη και λιγότερο εξαρτημένη από σας πολύ πριν από τη γέννηση του μωρού σας.

Μπορείτε να εντάξετε τη γάτα σας στη νέα ρουτίνα πια που θα έχετε σαν οικογένεια πριν φτάσει το μωρό. Αφήστε τη γάτα να μπει στο παιδικό δωμάτιο και να εξερευνήσει το χώρο και τα παιχνίδια του μωρού σας.

Καλό θα ήταν να κρατήσετε τη γάτα έξω από το δωμάτιο που θα έχετε στην αρχή βάλει το μωρό σας με το που έρθει από το μαιευτήριο μέχρι να δείτε την αντίδραση της γάτας σας σε όλες αυτές τις αλλαγές.

Φυσικά, δεν συνιστάται οι γάτες και τα μωρά να κοιμούνται μαζί. Εάν ανησυχείτε για αυτό, τοποθετήστε ένα δίχτυ πάνω από το κρεβατάκι έτσι ώστε η γάτα σας να μην μπορεί να μπαίνει μέσα.

Είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά από μικρή ηλικία να σέβονται τη γάτα και να μην την μεταχειρίζονται ως παιχνίδι. Αυτό θα βοηθήσει να αναπτυχτεί μεταξύ τους ένα ισχυρό δέσιμο.

Όπως αυτό που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που θα δείτε στη gallery που ακολουθεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή