Πώς να χειριστείτε ένα κυκλοθυμικό παιδί

Τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας έχει κυκλοθυμική συμπεριφορά.
pexels.com
2'

Πολλά παιδιά παρουσιάζουν αλλαγές στη διάθεσή τους από τη μία στιγμή στην άλλη και θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό.

Οι περισσότεροι γονείς αποδίδουν αυτή τη συμπεριφορά στην ηλικία και άλλοι πιστεύουν ότι το παιδί τους είναι κυκλοθυμικό.

Είναι σημαντικό ωστόσο να μπορούν να διαχωρίσουν αν αυτές οι ξαφνικές εναλλαγές της διάθεσης είναι φυσιολογικές ή αν χρήζουν θεραπείας.

Οι ειδικοί συστήνουν στους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά να δαμάσουν την ψυχοσύνθεσή τους καθώς είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους παρουσιάζουν μια τέτοια συμπεριφορά.

Αν κι εσείς έχετε ένα παιδί με συχνά ξεσπάσματα, δείτε τι μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με το more4kids.infο:

Ασχοληθείτε μαζί του

Βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο / η σύζυγός σας αφιερώνετε αρκετό χρόνο στο παιδί παίζοντας και μιλώντας μαζί του.

Βοηθήστε το να νοιώθει ασφάλεια

Μια άλλη σημαντική αρχή που πρέπει να θυμάστε είναι να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας είναι ένα μέρος όπου το παιδί μπορεί να εκφραστεί με ασφάλεια. Ακόμα κι αν έχει διαφορετικές απόψεις, θα πρέπει να αισθάνεται ότι μπορεί να μιλήσει ελεύθερα.

Βρείτε τρόπους επικοινωνίας

Όταν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας είναι ευμετάβλητο, καθίστε και βρείτε μαζί άλλες μεθόδους έκφρασης. Μιλήστε του και ενθαρρύνετέ το να εκφραστεί για όσα το απασχολούν.

Αποφύγετε την υπερβολική αντίδραση

Όταν το παιδί σας είναι κυκλοθυμικό, πρέπει να αποφύγετε τις υπερβολικές αντιδράσεις. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι απλά να αγνοήσετε αυτή τη συμπεριφορά, ώστε το παιδί σας να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα πετύχει κάτι αντιδρώντας με το συγκεκριμένο τρόπο.

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί τρέφεται σωστά

Τα παιδιά που δεν τρώνε σωστά συχνά έχουν προβλήματα διάθεσης. Η διατροφή τους πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνη Β και λιπαρά οξέα. Εάν το παιδί σας έχει χαμηλά επίπεδα βιταμινών Β, μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή του. Η προσθήκη συμπληρώματος συμπλέγματος Β μπορεί να βοηθήσει.

Ένα παιδί με ευμετάβλητη συμπεριφορά μπορεί να είναι δύσκολο να το χειριστούν οι γονείς, αλλά όταν υπάρχει μια καλή στρατηγική τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά.