Κλασική κις Λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη!

Λαχταριστή και παραδοσιακή συνταγή για κις λορέν από τον Άκη.

Κλασική κις Λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη!
1'

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τη συνταγή και θα απολαύσετε μέσα σε λίγη ώρα μία υπέροχη κις λορέν...

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
  • 230 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους, από μέτρια αβγά, ο ένας αραιωμένος σε 1 κ.σ. νερό
  • 40 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. μπέικον
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 2 κρόκους, από μέτρια αβγά
  • πιπέρι

Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή