Άκης Πετρετζίκης: Μοσχαρίσιο φιλέτο σοτέ με σάλτσα Bearnaise

Πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
1'

Το μοσχάρι αποτελεί σημαντική πηγή ουσιωδών θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Εάν ωστόσο έχετε βαρεθεί τις κλασικές συνταγές με μοσχάρι, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

Για τη σάλτσα Bearnaise

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 10 γρ. ξίδι, λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. εστραγκόν

Για το μοσχάρι

  • 300 γρ. μοσχάρι, φιλέτο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com