Ματσαμισού από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα ξεχωριστό γλυκό που θα λατρέψετε.
Συστατικά:
Για το παντεσπάνι
- 4 αβγά, μέτρια
- 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 15 γρ. τσάι μάτσα, σε σκόνη
- 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου, για το άλειμμα
Για την κρέμα
- 2 κρόκους, από μέτρια αβγά
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. ρούμι
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος light, παγωμένη
- 1 κ.σ. τσάι μάτσα, σε σκόνη
- 150 γρ. τυρί κρέμα light, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη σύνθεση
- 1 κ.σ. τσάι μάτσα, σε σκόνη
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com