Λαχταριστά ντολμαδάκια γιαλαντζί από τον Άκη Πετρετζίκη
Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την ιδανική συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί
Από τα πιο παραδοσιακά, και νόστιμα πιάτα. Το τύλιγμα τους θέλει λίγο χρόνο, αλλά είναι κρίμα να τα παραλείψετε από τα τραπεζώματα και ειδικά τα σαρακοστιανά.
Υλικά:
- 250 γρ. αμπελόφυλλα, τρυφερά
- 2 ματσάκια κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 250 ml ελαιόλαδο
- 400 γρ. ρύζι καρολίνα
- 400 γρ. νερό
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- χυμό λεμονιού, από 1 1/2 - 2 λεμόνια
- 4-5 φέτες λεμόνι
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com