Συνταγή για σπιτική λαγάνα από τον Άκη Πετρετζίκη
Σε τρεις μέρες έχουμε Καθαρά Δευτέρα και ετοιμαζόμαστε για το καθιερωμένο τραπέζι με τα σαρακοστιανά και φυσικά άφθονη λαγάνα για να τα συνοδεύει!
Η λαγάνα, το επίπεδο ψωμί με την ελάχιστη ψίχα, την τραγανή κόρα και το ξεχωριστό σουσαμένιο άρωμα, αποτελεί κλασική επιλογή ανάμεσα στα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας.
Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο νόστιμη συνταγή.
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 γρ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com