Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για χαλβά Red Velvet με φιστίκι και τριαντάφυλλο

Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό ολόκληρο ή να το κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες.

Υλικά:

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα
  • 390 γρ. νερό, 140 γρ + 250 γρ χωρισμένα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 2-3 κ.σ. ανθόνερο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com