Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για χαλβά Red Velvet με φιστίκι και τριαντάφυλλο
Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό ολόκληρο ή να το κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες.
Υλικά:
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα
- 390 γρ. νερό, 140 γρ + 250 γρ χωρισμένα
- 160 γρ. κορν φλάουρ
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 2-3 κ.σ. ανθόνερο
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com