Συνταγή για κλασικά πασχαλινά κουλουράκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Τα τσουρέκια και τα κουλουράκια έχουν την τιμητική τους το Πάσχα.
Τα πασχαλινά κουλουράκια με τις μυρωδιές και την απίστευτη γεύση τους κάνει το σπίτι μας πάντα να μοσχοβολά.
Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
Υλικά:
- 300 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
- 7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ. γάλα
- 900 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com