Το πιο αφράτο τσουρέκι κουλούρα - Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε το κλασικό πασχαλινό τσουρέκι σε σχήμα κουλούρας.

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή για ένα αφράτο, πεντανόστιμο, με μαστιχωτή υφή τσουρέκι.

Υλικά:

  • 150 γρ. νερό
  • 18 γρ. μαγιά ξηρή
  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. μέλι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 γρ. μαχλέπι
  • 1 1/2 γρ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com