Συνταγή για πεντανόστιμη πίτα με αρνί που περίσσεψε από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για πεντανόστιμη κρεατόπιτα με το αρνάκι που περίσσεψε
1'

Το Πάσχα τελείωσε και όλοι επιστρέφουν σιγά-σιγά στην καθημερινότητά τους και τη ρουτίνα τους.

Από τη νηστεία περάσαμε στην κρεατοφαγία και το αρνί (ή κατσίκι – ό,τι έφαγε κανείς) που περίσσεψε.

Πώς μπορείτε να το μαγειρέψετε και πώς μπορείτε να το φτιάξετε ώστε να μην πάει χαμένο; Μα φυσικά, φτιάχνοντας μια υπέροχη και πεντανόστιμη κρεατόπιτα με πράσα και γραβιέρα.

Υλικά:

  • 1 σέλερι
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 κλ. δεντρολίβανο, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. αρνί, ψητό, που μας έχει περισσέψει
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
  • 1 κ.σ. σουσάμι, για το πασπάλισμα

Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com