Συνταγή για πεντανόστιμη πίτα με αρνί που περίσσεψε από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για πεντανόστιμη κρεατόπιτα με το αρνάκι που περίσσεψε
Το Πάσχα τελείωσε και όλοι επιστρέφουν σιγά-σιγά στην καθημερινότητά τους και τη ρουτίνα τους.
Από τη νηστεία περάσαμε στην κρεατοφαγία και το αρνί (ή κατσίκι – ό,τι έφαγε κανείς) που περίσσεψε.
Πώς μπορείτε να το μαγειρέψετε και πώς μπορείτε να το φτιάξετε ώστε να μην πάει χαμένο; Μα φυσικά, φτιάχνοντας μια υπέροχη και πεντανόστιμη κρεατόπιτα με πράσα και γραβιέρα.
Υλικά:
- 1 σέλερι
- 2 πράσα
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο, + έξτρα για το σερβίρισμα
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. αρνί, ψητό, που μας έχει περισσέψει
- 30 γρ. σταφίδες
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- 1 κ.σ. σουσάμι, για το πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com