Εκμέκ με τσουρέκι - Εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Αυτές τις μέρες λόγω της πληθώρας γλυκών στο σπίτι, είναι πιθανό να έχει ξεμείνει αρκετό τσουρέκι
Ευκαιρία να το αξιοποιήσετε και να φτιάξετε ένα νόστιμο εκμέκ.
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 300 γρ. νερό
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη βάση
- 10 φέτες τσουρέκι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1/4 κ.γ. μαστίχα
- 1/2 κ.γ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com