Άκης Πετρετζίκης: H καλύτερη συνταγή για Γιαννιώτικο είναι αυτή
Για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών, το Γιαννιώτικο είναι σίγουρα από τα αγαπημένα τους.
Φτιάξτε κι εσείς το παραδοσιακό αυτό γλυκό με φύλλο κρούστας, κανταΐφι, καρύδια, κανέλα και γαρίφαλο!
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 700 γρ. νερό
- 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. γλυκόζη, ή μέλι
- 1 στικ κανέλα
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. καρύδια
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.σ. κανέλα
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com