Κοτόπουλο κρασάτο από τον Άκη Πετρετζίκη
Το τέλειο κοτόπουλο κρασάτο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.
Το Coq au vin είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο και το όνομά του σημαίνει κοτόπουλο που έχει σιγοβράσει στο κρασί.
Είναι ένα φαγητό εύκολο, γρήγορο για κάθε μέρα, αλλά και για ένα τραπέζι σε φίλους. Ο Άκης μας δείχνει τη δική του συνταγή για κοτόπουλο κρασάτο με πένες.
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κονιάκ
- 750 ml κρασί κόκκινο
- 250 γρ. ζωμό, κότας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 180 γρ. μπέικον, σε κομμάτια
- 150 γρ. μανιτάρια champignon
- 500 γρ. πένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com