Γεμιστά θαλασσινών με πλιγούρι - Πεντανόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Δοκιμάστε αυτά τα γεμιστά με πλιγούρι που αποτελούν μια απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή.

To πληγούρι είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που υπάρχουν. Γιατί να μην το αντικαθιστάτε με το ρύζι;

Υλικά:

  • 5 ντομάτες
  • 5 πιπεριές πράσινες
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φινόκιο
  • 1 καρότο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. καλαμαράκια
  • 250 γρ. μύδια, ψίχα
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com