Νόστιμη συνταγή για γεμιστά με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για ένα λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο.
Τα γεμιστά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που όλοι αγαπάμε και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τη συνταγή για την πιο γνωστή εκδοχή τους.
Υλικά:
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πράσο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 κύβο κότας
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 400 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com