Τιραμισού σοκολάτας - Μία ιδιαίτερη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που θα λατρέψετε
Το τιραμισού είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό, αρκετά διαδεδομένο σε όλον τον κόσμο.
Αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι ο απίθανος συνδυασμός της κρέμας, του καφέ, των μπισκότων και του λικέρ.
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 200 γρ. καφέ, εσπρέσο ρόφημα ή στιγμιαίο καφέ
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ. λικέρ καφέ, προαιρετικά
Για την κρέμα
- 5 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 20 γρ. λικέρ καφέ, προαιρετικά
- 150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 350 γρ. σαντιγί, χωρίς ζάχαρη
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com