Τάρτα μπακλαβά - Λαχταριστή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Ο μπακλαβάς είναι ένα δύσκολο γλυκό στην παραδοσιακή του μορφή

Με μια μικρή παραλλαγή όμως, μπορούμε να τον χαρούμε ζεστό, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και κυρίως, χωρίς καθόλου κόπο.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 110 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κρόκους, από μέτρια αβγά

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. νερό
  • 120 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com