Μπακαλιάρος σκορδαλιά - Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή
Όπως κάθε χρόνο την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου έτσι και φέτος, το μεσημεριανό, γιορτινό τραπέζι της ημέρας επιτάσσει παραδοσιακά το γευστικό ντουέτο «μπακαλιάρο-σκορδαλιά»
Πρόκειται για το παραδοσιακό πιάτο εκείνης της ημέρας που όλοι φτιάχνουν με πολλές παραλλαγές.
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένος
- πιπέρι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. μπίρα, ξανθιά, παγωμένη
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com