Γιατί οι γυναίκες θέλουν να παντρεύονται;
Είναι θέμα ανασφάλειας, είναι θέμα αποκατάστασης;
Τι ακριβώς συμβαίνει και ωθεί πολλές από αυτές, να βάζουν σκοπό....της ζωής τους, απλά και μόνο να παντρευτούν; Και μην πείτε ότι δεν ισχύει, ισχύει... Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν ο γάμος αποδεικνύεται «ασπίδα» εναντίον της κατάθλιψης και του άγχους, για τις γυναίκες. Η σύγχρονη γυναίκα άλλωστε που δεν έχει ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας κινδυνεύει περισσότερο να εμφανίσει ψυχολογικά προβλήματα όπως αποδεικνύουν μελέτες ειδικών.
Όπως μάλιστα δείχνουν οι μελέτες, το άγχος και η κατάθλιψη, χτυπούν ευκολότερα την πόρτα της ανύπαντρης γυναίκας αφού οι άγαμες παρουσιάζουν τα δύο αυτά συμπτώματα σε ποσοστά 35% και 26% αντίστοιχα, ενώ τα ποσοστά για τις έγγαμες είναι 16% και 13%.
Το άγχος της αποκατάστασης σε συνδυασμό ίσως με πιεστικές και απαιτητικές καριέρες μπορούν να ενοχοποιηθούν για το αποτέλεσμα, εξηγούν οι ειδικοί, ενώ η καθυστέρηση της μητρότητας συνδέεται σε αρκετές περιπτώσεις με την εμφάνιση του άγχους.
Οι ανύπαντρες γυναίκες καλούνται να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα μόνες τους, ενώ είναι συναισθηματικά ακάλυπτες, πράγμα που τις οδηγεί ευκολότερα στην κατάθλιψη, στην κόπωση την ψυχολογική και την σωματική καθώς και στην εμφάνιση ψυχοσωματικών εκδηλώσεων όπως πονοκέφαλοι, προβλήματα με το στομάχι τους, διαταραχές σίτισης και άλλα.
Σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η Κλινικός Ψυχολόγος, και διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Τουλούζης Χαρά Νομικού και βασίστηκε σε στοιχεία ατόμων και ζευγαριών που ζήτησαν ψυχολογική βοήθεια, οι περισσότερες έγγαμες γυναίκες φαίνεται να προστατεύονται από την κατάθλιψη και το στρες.
Αυτό συμφωνεί και με τα αποτελέσματα διεθνών ερευνών με το ίδιο θέμα αφού ο γάμος φαίνεται πως δίνει ασφάλεια στις περισσότερες από αυτές, καθώς και την ευκαιρία να μοιράζονται τις ευθύνες και τα προβλήματα με τους συντρόφους τους.