Μεταμεσονύχτιες λιγούρες: Πώς θα τις νικήσετε!

Μήπως κάθε βράδυ έχετε στάνταρ ραντεβού με το ψυγείο ή με το ντουλάπι που κρύβει τις λιχουδιές;Πιστεύετε πως είναι πάνω από τις δυνάμεις σας να μην επιτεθείτε στη σοκολάτα ή στα τσιπς πριν πέσετε στην αγκαλιά του Μορφέα;
Μεταμεσονύχτιες λιγούρες: Πώς θα τις νικήσετε!
1'

Αν είστε αποφασισμένοι να πάρετε εσείς το πάνω χέρι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο στόχο σας:

- «Προγραμματίστε» τον εαυτό σας ώστε να τρώτε κάθε βράδυ την ίδια ώρα, όχι αργότερα από τις 8.

- Αν αισθάνεστε πως θέλετε να κάνετε παρασπονδία, απασχολείστε τη σκέψη σας κάνοντας μια βόλτα, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή απολαμβάνοντας ένα ζεστό μπάνιο.

- Επειδή η μάχη με τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες είναι δύσκολη, έχετε πάντα στο ντουλάπι σνακ με χαμηλές θερμίδες και στο ψυγείο σας φρούτα και γιαούρτι.

- Αυξήστε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας, ειδικά το βράδυ, ώστε η αίσθηση του κορεσμού να κρατήσει περισσότερο.

- Αυξήστε την πρωτεΐνη στη διατροφή σας, καθώς έρευνες δείχνουν ότι επίσης θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερο διάστημα.

- Ετοιμάστε ένα ισορροπημένο βραδινό- είναι εντελώς άσκοπο να πέφτετε για ύπνο πεινασμένοι. Το πιο πιθανό είναι πως θα κάνετε επίθεση στο ψυγείο και θα πάρετε τις διπλάσιες, «άδειες» θερμίδες από εκείνες που αποφύγετε.

- Πίνετε άφθονο νερό. Έτσι θα κρατήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο και θα έχετε μια αίσθηση πληρότητας στο στομάχι σας- προσοχή βέβαια, παν μέτρον άριστον και στο νερό.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή