Η συνταγή της ημέρας: Πιτάκια με κιμά και φέτα
#tsoulotip: Το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο από το ψυγείο για να μας γίνει σωστό το ζυμάρι.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη:
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
1/2κ.γ. αλάτι
1 αυγό
60ml. νερό παγωμένο
1κ.σ. ξύδι
1 κρόκο αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
Υλικά για τη γέμιση:
250γρ. χοιρινό κιμά
250γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλκομμένο
1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
1/4κ.γ. κανέλλα
1/4κ.γ. γαρύφαλλο
2 φύλλα δάφνης
400γρ. ντομάτα κον κασέ
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Αλάτι- Πιπέρι
180γρ. φέτα τριμμένη
Σουσάμι για το Πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο: giorgostsoulis.com