Η συνταγή της ημέρας: Καρυδόπιτα

#tsoulotip: Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό πρέπει πάντα η καρυδόπιτα να είναι ζεστή κατευθείαν από το φούρνο και το σιρόπι κρύο.

ΥΛΙΚΑ

300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

300γρ. σιμιγδάλι ψιλό

300γρ. καρύδια θρυμματισμένα

8 αυγά χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι

1/2κ.γ. κανέλα τριμμένη

2 πρέζες γαρύφαλλο

50ml.κονιάκ

1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:

500ml.νερό

500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

1 στικ κανέλας

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com.