Ευρωεκλογές 2024: Ψάχνει το 35άρι η Νέα Δημοκρατία και στο βάθος... ανασχηματισμός!

Η γάτα επιμένει πως τα ενδιαφέροντα θα είναι από την επομένη των εκλογών όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και στο κυβερνητικό στρατόπεδο
Ευρωεκλογές 2024: Ψάχνει το 35άρι η Νέα Δημοκρατία και στο βάθος... ανασχηματισμός!

Με το βλέμμα στην ΕΜΥ βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένοντας να δουν τις τελευταίες προγνώσεις για τον καιρό την Κυριακή των εκλογών καθώς όπως μου έλεγε η γάτα ένας καύσωνας θα αποτρέψει πολύ κόσμο από το να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Και επειδή ακούω και εγώ για κάτι 35αρια ίσως να δούμε μαζικές προσελεύσεις στις παραλίες και όχι στα εκλογικά κέντρα.

Τώρα ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτό θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες, παραδοσιακά πάντως οι μεγαλύτερες ηλικίες παρά τη ζέστη, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σε αντίθεση με τους νεαρούς που προτιμούν τις ρακέτες και τις ξαπλώστρες. Στο Μαξίμου εκτιμούν πως το 33% είναι ένας εφικτός στόχος και περιμένουν να δουν τι θα γίνει στην αντιπολίτευση. Πάντως μεταξύ μας θεωρούν πως ίσως ο Ανδρουλάκης έχει μεγαλύτερο πρόβλημα την επομένη από τον Κασσελάκη ο οποίος όμως έχει να διαχειρισθεί και τα του πόθεν έσχες του. Η γάτα επιμένει πως τα ενδιαφέροντα θα είναι από την επομένη των εκλογών όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο ότι η κυβέρνηση χρειάζεται ένα γενικό ρεκτιφιέ και μένει να αποφασίσει αν αυτές οι αλλαγές θα γίνουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ή μετά το καλοκαίρι και πριν τη ΔΕΘ. Στο πρώτο σενάριο θα δοθεί ο χρόνος στους νέους υπουργούς να προσαρμοστούν μέσα στο καλοκαίρι, στο δεύτερο δημιουργείς μία νέα δυναμική επανεκκίνησης το φθινόπωρο. Αν και για μένα η λογική λέει Ιούνιο η γάτα επιμένει πως είναι και κάποιοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν τους θερινούς μήνες.

Όσον αφορά τα ονόματα να σας αποκαλύψω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε γενικές γραμμές έχει καταλήξει ποια στελέχη δεν… περπάτησαν όπως και όσο θα ήθελε ο ίδιος, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν έχει καταλήξει και στο κατά πόσο ο ανασχηματισμός αυτός θα είναι δομικός, αν δηλαδή θα έχουμε αλλαγές στις δομές και πιθανές συγχωνεύσεις υπουργείων. Πάντως επειδή αυτό το τροπάριο το ακούω χρόνια εγώ πάντα κρατώ μικρό καλάθι. Όταν έχω σίγουρα ονόματα θα σας τα αποκαλύψω, μέχρι τότε απλά κρατήστε πως αναμένονται εκπλήξεις με κάποια… μεγάλα ονόματα να αλλάζουν θέση ή και να κάθονται ακόμα και στον πάγκο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή