Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τους νέους υπουργούς - Κανείς δεν πρέπει να νιώθει αποκλεισμένος

Επισκέψεις στα υπουργεία στα οποία είχαμε αλλαγές στις  ηγεσίες θα πραγματοποιήσει από την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη γάτα θα ξεκινήσει από το Εσωτερικών και θα ακολουθήσει το Ανάπτυξης, το Εργασίας και το Αγροτικής Πολιτικής όπου και αναμένεται να δώσει κατευθύνσεις για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Βέβαια δεν αποκλείω να επισκεφθεί και άλλα κρίσιμα υπουργεία όπως τα Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη και , ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς εντολές να τρέξει το νομοθετικό έργο μέχρι τον τέλος Ιουλίου καθώς έχει αποφασισθεί τον Αύγουστο να παραμείνει η Βουλή κλειστή.

Κατά τα άλλα συνεχίζεται σε σειρά συσκέψεων η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς πλέον έχουν στη διάθεσή τους και όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, με το ποιοι και γιατί αποφάσισαν να κάτσουν σπίτι τους κλπ.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων από τη ΝΔ σε κόμματα δεξιότερά της. Αυτό ενισχύει και την άποψη πολλών, και του Πρωθυπουργού του ιδίου, πως το μήνυμα των πολιτών δεν ήταν η ανάγκη στροφής προς τα δεξιά, αλλά κυρίως η ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου και των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος στο Μαξίμου παρακολουθούν, όπως είναι φυσικό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς και κυρίως τα σενάρια για την ανάγκη μιας ευρύτερης συσπείρωσης στον συγκεκριμένο χώρο. Από ότι μου λέει η γάτα όμως δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο Μέγαρο εκτιμούν πως αν είχαμε την περασμένη Κυριακή εθνικές εκλογές η ΝΔ θα είχε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνοντας ή και ξεπερνώντας ένα ποσοστό της τάξης του 33-34%. Καθόλου άσχημα για ένα κόμμα που κυβερνά ήδη 5 χρόνια έχοντας να αντιμετωπίσει πανδημίες, πολέμους και ενεργειακές κρίσεις.

Κλείνοντας να σας πω πως, όπως είναι φυσικό, ο ανασχηματισμός άφησε και κάποιους δυσαρεστημένους οι οποίοι και περίμεναν ένα... νεύμα αξιοποίησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και για να είμαστε και δίκαιοι κάποιοι ίσως το δικαιούνταν. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού πάντως μου έλεγαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογεί συνεχώς τα στελέχη του και πως κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται αποκλεισμένος.