Σε ρυθμούς ΔΕΘ η κυβέρνηση - Το «μικρό καλάθι», οι εκπλήξεις και οι πονοκέφαλοι των πυρκαγιών

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται η κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανεβαίνει την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη για σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της βορείου Ελλάδας.

Εκεί μαθαίνω θα συζητηθούν και θέματα για την εθνική περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και η πρόοδος των έργων που εξελίσσονται στην πόλη με πρώτο και καλύτερο το μετρό που θα είναι έτοιμο, όπως με διαβεβαιώνει η γάτα, τον Νοέμβριο.

Στο Μαξίμου συνεχίζονται και οι συσκέψεις για το καλάθι της ΔΕΘ, το οποίο προς το παρόν αναμένεται μικρό αν και πάντα υπάρχουν και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι το θέμα της ακρίβειας το οποίο και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες, μία ακρίβεια την οποία τη βίωσαν ακόμα πιο έντονα όσοι τυχεροί κατάφεραν να μπορέσουν να πάνε έστω και για λίγες μέρες διακοπές σε κάποιο νησί.

Τα στοιχεία για τον τουρισμό τα οποία είναι διαθέσιμα πάντως μέχρι σήμερα αφορούν τον Ιούνιο και δείχνουν αύξηση και στις αφίξεις αλλά και στα έσοδα κάτι που σημαίνει πως ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρει τους πόρους για κάποιες μεγαλύτερες παροχές.

Τώρα όσον αφορά στο μέτωπο των πυρκαγιών, η μεγάλη καταστροφή στην Αττική θόλωσε την καλή εικόνα που υπήρχε σε γενικές γραμμές καθώς η αλλαγή του δόγματος αντιμετώπισης των πυρκαγιών, οι προσλήψεις και τα νέα τεχνολογικά μέσα είχαν αποτρέψει τα χειρότερα στο μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού.

Για την πυρκαγιά στον Βαρνάβα που έφτασε μέχρι το … Χαλάνδρι, μαθαίνω πως υπάρχει μια δυσφορία για το πως αντιμετωπίστηκε και ίσως δούμε και κάποιες αλλαγές στο πυροσβεστικό σώμα από το φθινόπωρο και μετά.

Σε κάθε περίπτωση στο Μαξίμου να ανάψουν και ένα κεράκι στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, που έχουν μπλέξει με τα εσωκομματικά τους και έχουν δώσει χώρο αλλά και χρόνο στην κυβέρνηση να διαχειριστεί τα δικά της προβλήματα.