Μήνας πολιτικών εξελίξεων ο Οκτώβριος, αλλά ποιος... ασχολείται με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Μήνας πολιτικών εξελίξεων για την αντιπολίτευση ο Οκτώβριος και έβαλα τη γάτα να ψάξει και να με ενημερώσει για το πως βλέπει τις εξελίξεις το Μέγαρο Μαξίμου και αν έχουν και κάποια… προτίμηση.

Έμαθα λοιπόν πως με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται κανείς και πως θεωρούν πως όποιος και να βγει δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει μια νέα δυναμική για το κόμμα. Και αυτό γιατί εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του ως κόμμα αγανάκτησης και διαμαρτυρίας και πως κανείς, ούτε ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να το επαναφέρει στη ζωή.

Για το ΠΑΣΟΚ είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα καθώς πιστεύουν πως είναι το κόμμα που θα μπορούσε εν δυνάμει να αποτελέσει τον αντίπαλο πόλο αν είχε μια ισχυρή προσωπικότητα στην αρχηγία, κάτι που όπως μου λέει η γάτα δεν βλέπουν να υπάρχει. Επειδή την πίεσα πάντως να μου πει τί βλέπουν να γίνεται εκεί στον δεύτερο γύρο θεωρούν σίγουρο ότι θα μπει ο Ανδρουλάκης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και ο νικητής στο τέλος της κούρσας. Τέλος πάντων να μην σας ζαλίζω σε γενικές γραμμές δεν ασχολούνται και ιδιαίτερα.

Με αυτό που ασχολούνται πάντως είναι με τον σχεδιασμό για την επόμενη τριετία μετά και τη δέσμευση του Πρωθυπουργού πως οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της θητείας. Για καλό και για κακό έψαξα πάντως και κάποια σενάρια που κάνουν λόγο για προσφυγή στις κάλπες νωρίτερα, για παράδειγμα μόλις τελειώσει το Ταμείο Ανάκαμψης τον Αύγουστο του 2026 αλλά δεν βρίσκω να έχουν βάση.

Επίσης μαθαίνω πως τους απασχολεί και η γενική γκρίνια που υπάρχει στην κοινωνία για την ακρίβεια, την υγεία κλπ αν και θεωρούν πως έχουν γίνει πολλά και πως θα γίνουν τα επόμενα χρόνια περισσότερα.

Τέλος να σας πω πως μετά και τις τελευταίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στο Μαξίμου θεωρούν πως έχει βελτιωθεί η κατάσταση και πως η ομάδα πάει καλύτερα.

Τώρα καμιά δυο αλλαγές τους επόμενους μήνες δεν θα εκπλαγώ αν τις δω αλλά δεν είμαι και στο μυαλό του Μητσοτάκη...