Νίκη Γερουλάνου θα «ανησυχούσε» τη ΝΔ - «Δεδομένη» η επικράτηση Ανδρουλάκη

Στην κυβέρνηση δεν έπεσαν από τα σύννεφα με το πως εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ καθώς εξ αρχής τα περισσότερα σενάρια που είχαν στο τραπέζι κατέληγαν στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Δούκα.  

Πρέπει να σας πω όμως πως γνωρίζω ότι τις τελευταίες μέρες είχαν αρχίσει να παρακολουθούν στενά και την πορεία του Παύλου Γερουλάνου εκτιμώντας πως μπορούσε να κάνει την έκπληξη και να πάει στον δεύτερο γύρο.

Μάλιστα σύμφωνα με τη γάτα ο Γερουλάνος πιθανότατα και θα κέρδιζε στην τελική κούρσα απέναντι στον Ανδρουλάκη. Κυβερνητικά στελέχη που τα παρακολουθούν όλα αυτά και τους κόβει και λίγο μου έλεγαν πως μια πιθανή νίκη Γερουλάνου θα άλλαζε την τράπουλα και θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία με δεδομένο πως ο ίδιος θα είχε μεγαλύτερη διείσδυση στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Με απλά λόγια τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια ελαφρά ανησυχία, όχι τίποτα σοβαρό, μπας και εκλεγόταν ο Γερουλάνος, αυτό δεν έγινε οπότε όσον αφορά τις εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση δεν ανησυχούν. Ανδρουλάκη είχαν απέναντι, Ανδρουλάκη θα έχουν και τώρα.

Επειδή όμως αυτές οι διαδικασίες, όταν κυλούν ομαλά και όχι όπως στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν μια συσπείρωση και μια δυναμική , να σας πω πως στη ΝΔ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα ούτε για αυτό, καθώς επισημαίνουν πως ακόμα και η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες ήταν κατώτερη του αναμενομένου και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τόσοι υποψήφιοι αλλά και ένα συνεχιζόμενο σκηνικό κατάρρευσης στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μου είπε μάλιστα κορυφαίος υπουργός «αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά πως του Μητσοτάκη γεννάνε ακόμα και τα κοκόρια».

Κλείνοντας να σας πω πως θεωρούν δεδομένη στο Μαξίμου την επικράτηση Ανδρουλάκη.