Η νίκη Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, το ραντεβού με Μητσοτάκη και η νέα εμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά

Το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη και τα νέα ανοιχτά μέτωπα στο Μαξίμου 
INTIME NEWS

Η γάτα μας είχε ενημερώσει έγκαιρα πως στην κυβέρνηση ανέμεναν μια νίκη Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ. Για αυτό μάλλον και ασχολήθηκαν πιο πολύ με τον αγώνα της Εθνικής μας απέναντι στους Ιρλανδούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, όπως και θεσμικά έπρεπε να κάνει, πήρε τον Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί ενώ προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω εκφράζοντας, με αστική ευγένεια πάντα, την πρόθεση να συναντηθούν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ευγενής και αυτός, τον ευχαρίστησε και δεν έκλεισε την πόρτα για μία συνάντηση, χωρίς πάντως να κλειστεί και κάποιο ραντεβού. Τώρα για το αν θα γίνει και πότε η συνάντηση αυτή κανείς δεν ξέρει με δεδομένο ότι δεν πας και εύκολα να συναντήσεις κάποιον, τον οποίο και κατηγορείς ανοιχτά όλη μέρα πως σε παρακολουθούσε.

Δεν ξέρω αν και πόσο θα κρατήσουν τα μούτρα του Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό, η γάτα πάντως με ενημέρωσε πως στο Μαξίμου δεν αναμένουν και τίποτα φοβερές αλλαγές στην αντιπολιτευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ με την παλιά ηγεσία στη νέα καρέκλα. Όπως δεν αναμένουν και κάποια αναζωπύρωση στο φλέρτ που είχε ξεκινήσει να υπάρχει στον χώρο της Κεντροαριστεράς με δεδομένο το χάος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Με όσους μίλησε η γάτα περισσότερο φαίνεται να τους απασχολεί η κατάσταση στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η αναχώρηση του Απόστολου Τζιτζικώστα για τις μαγευτικές Βρυξέλλες ίσως επιδεινώσει τα πράγματα.

Στο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως την κυβερνητική ατζέντα δεν θα την καθορίσει ο Βελόπουλος και η Λατινοπούλου, αλλά ούτε και οι Σαμαράς και Καραμανλής, οι οποίοι και ετοιμάζουν νέα κοινή εμφάνιση σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά η Ελένη Τσαλιγοπούλου ενώ θα περιμένω με αγωνία την παρέμβαση του Προέδρου της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας, που είναι και ειδικός στο χώρο. Κλείνοντας και επειδή διάβασα διάφορα πάλι για ενδεχόμενο ανασχηματισμό να σας πω πως κάτι τέτοιο δεν έχει περάσει καν από το μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο γιατί αλλαγές έκανε πρόσφατα στην κυβέρνηση αλλά και δεν φαίνεται ενθουσιασμένος και από τον πάγκο, ιδιαίτερα μετά τη γκρίνια και τις διαφοροποιήσεις κάποιων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.