LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα - Οι περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπά τη χώρα μας - Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές την Παρασκευή - Πλημμύρισαν δρόμοι, με δυσκολία η κίνηση σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας - Καταστροφές σε Κέρκυρα και Ιθάκη, αγωνία στην Εύβοια - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες.
Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1'

Με σφοδρότητα συνεχίζεται και τα ξημερώματα της Παρασκευής της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ χιόνια έπεσαν και σε ορεινές περιοχές.

Η κακοκαιρία έδειξε τα «δόντια» της και στην Αττική, η οποία ξεκίνησε να «χτυπά»την πρωτεύουσα από το βράδυ της Τετάρτης. Την ίδια στιγμή, η Εύβοια, η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της από την κακοκαιρία «Αθηνά» έχει ήδη υποδεχθεί τον «Μπάλλο», με τη δημοσιογράφο του Newsbomb.gr, Ευδοκία Μύτιλη να βρίσκεται στο νησί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας ενώ σε εξέλιξη είναι ένα θρίλερ για έναν βοσκό που αγνοείται στα Μεσοχώρια.

Μεγάλα ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στα Επτάνησα, με την Κέρκυρα και την Ιθάκη να έρχονται αντιμέτωπες με ακραία φαινόμενα, πλημμύρες και καταστροφές.

Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, προχώρησε σε ανακοινώσεις ενημερώνοντας για την απόφαση να κλείσουν ο Κηφισός και η Παραλιακή από τη 01:00 τα ξημερώματα ως τις 08:00 το πρωί, όπως και για μια σειρά άλλων μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσουν από τα ακραία φαινόμενα.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

07:22
Μάριος Καλογερόπουλος

Περιορισμένες οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση

Σε ένα τμήμα της Ελευσίνας περιορίζονται αυτήν την ώρα οι διακοπές ρεύματος. Η βλάβη, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, θα αποκατασταθεί σύντομα. Χθες, σημειώθηκαν διακοπές στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα, το Κορωπί και την περιοχή του Ρέντη που αποκαταστάθηκαν με την παρέμβαση συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία παραμένουν σε επιφυλακή.

07:21
Μάριος Καλογερόπουλος

Ακόμα μετρούν πληγές στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην Κέρκυρα ο αριθμός των επιχειρήσεων διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν έφτασε τις 69 με περισσότερες από 30 να γίνονται στα Μωραΐτικα. Παράλληλα τις 20 έφτασαν οι αντλήσεις υδάτων

07:08
Μάριος Καλογερόπουλος

Προβλήματα με τους φωτεινούς σηματοδότες

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι οδηγοί καθώς εκτός λειτουργίας βρίσκονται φωτεινοί σηματοδότες σε Χαμοστέρνας και Πειραιώς

07:01
Μάριος Καλογερόπουλος

Η κατάσταση στον Κηφισό στις 7 το πρωί της Παρασκευής

06:59
Μάριος Καλογερόπουλος

Βίντεο από τη Συγγρού τα ξημερώματα της Παρασκευής

06:55
Μάριος Καλογερόπουλος

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Για δεύτερη ημέρα θα συνεχίσει το σφυροκόπημά της η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας καθώς το δεύτερο χαμηλό βαρομετρικό που σχηματίστηκε νότια της Ιταλίας συνεχίζει την προέλασή του προς τη χώρα μας.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

06:37
Μάριος Καλογερόπουλος

Άνοιξαν Κηφισός και παραλιακή Ποσειδώνος

Αντίθετα κλειστές είναι η παλαιά Παραλιακή και η λεωφόρος Συγγρού

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

06:19
Μάριος Καλογερόπουλος

Κλειστές οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Αττική

Ποια φαρμακεία θα είναι ανοιχτά

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

06:10
Μάριος Καλογερόπουλος

Η Ιθάκη «πνίγηκε» από τη βροχή

Στην Ιθάκη έπεσαν οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής την Πέμπτη καθώς έφτασαν τους 334 τόνους νερούς ανά στρέμμα

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

05:51
Μάριος Καλογερόπουλος

O «Μπάλλος» σαρώνει την Κρήτη

Τα ξημερώματα ο «Μπάλλος» έφτασε και στην Κρήτη, με ισχυρούς ανέμους που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 9 μποφόρ, ενώ τεράστιες ποσότητες νερού άρχισαν να πέφτουν στις περισσότερες περιοχές.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

05:45
Μάριος Καλογερόπουλος

Νέες διακοπές κυκλοφορίας στην Αττική

Λίγο μετά τις 5:30 έγινε γνωστό ότι διεκόπη λόγω συσσώρευσης υδάτων η κυκλοφορία και στην παλαιά Παραλιακή από το ύψος της Λάμπρου Κατσώνη έως το κατάστημα Jumbo στο ρεύμα προς Παλαιό Φάληρο

05:26
Μάριος Καλογερόπουλος

Συνεχίζονται οι κλήσεις στην Πυροσβεστική

Στον Βύρωνα έγιναν 8 κλήσεις στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας και μια κλήση για κοπή δέντρου στην Κωνσταντινουπόλεως

05:23
Μάριος Καλογερόπουλος

Έκλεισε η Πειραιώς

Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα αποφασίστηκε να κλείσει η Πειραιώς στο τμήμα της από την Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Χαμοστέρνας

04:28
Γιάννης Φιλιππάκος

Κλειστή η Συγγρού στο ύψος του Φιξ

Κλειστή είναι η λεωφόρος Συγγρού από το ύψος του Φιξ στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

03:50
Γιάννης Καλύβας

Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Μπάλλος»

Έντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει έτσι και τις επόμενες ώρες με την κακοκαιρία να εντείνεται.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι κάτοικοι Αττικής και Χαλκιδικής, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να έχουν διάρκεια μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά, ενώ στην Αττική, αναμένεται ότι θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

02:37
Γιάννης Καλύβας

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ξεκίνησε να βρέχει και πάλι στην Αθήνα - Αγωνία για τις επόμενες ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ήδη από τις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, αρχισε και πάλι να βρεχεί έντονα σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι κρίσιμες ώρες για την περιοχή του λεκανοπεδίου, είναι μεταξύ 03:00 και 06:00 το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

02:02
Γιάννης Φιλιππάκος

Η πορεία του «Μπάλλου»

Κακοκαιρία προβλέπεται την Παρασκευή σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε στον live χάρτη την εξέλιξη της κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα.

01:10
Γιάννης Καλύβας

Σε ισχύ τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Σε πλήρη ισχύ είναι τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Τα προληπτικά μέτρα είναι:

1) Από 01:00 μετά τα μεσάνυχτα έως 08:00 το πρωί της Παρασκευής, απαγορεύεται η διέλευση όλων των Ι.Χ. οχημάτων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή.
Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία, ενώ θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους εισόδου στην Αττική.

2) Κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3) Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.
Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

4) Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

5) Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

6) Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει.

00:33
Γιάννης Καλύβας

Θρίλερ στην Εύβοια - Αγνοείται 70χρονος άνδρας στα Μεσοχώρια

Δύσκολη η ημέρα για την περιοχή της Νότιας Εύβοιας, αφού ο Μπάλλος μετά την επιδρομή στην Βόρεια Εύβοια μετατοπίστηκε εκεί δημιουργώντας αρκετά σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr εδώ και αρκετές ώρες αγνοείται ένας 70χρονος άνδρας από το χωριό Στουπαίους του Δήμου Καρύστου. Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, οι οποίοι αναζητήσεις πραγματοποιούν μέχρι και αυτήν την ώρα, καθώς επίσης εθελοντές της ομάδας Sar 312 από το Αλιβέρι σπεύδουν αυτήν την ώρα για την ενίσχυση έχοντας δύο αυτοκίνητα με ειδικό εξοπλισμό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

00:05
Χρήστος Γιαννούλης

Καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Για καθυστερήσεις στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα τις τελευταίες ώρες ενημερώνει τους πελάτες του ο Όμιλος Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

23:34
Χρήστος Γιαννούλης

Κλειστά και τα δικαστήρια την Παρασκευή

Αναστέλλεται η λειτουργία δικαστηρίων και εισαγγελιών στην Αττική την Παρασκευή, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ

23:23
Χρήστος Γιαννούλης

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Παρασκευή (15/10)

Κανονικά τα δρομολόγια στο μετρό (γραμμές 1, 2 και 3) - Έως 8 αύριο το πρωί στο αμαξοστάσιο οι συρμοί του τραμ, επανεξέταση των συνθηκών αύριο.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

22:39
Χρήστος Γιαννούλης

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στην Ελλάδα προκάλεσε πλημμύρες, καταστροφές και πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις. Οι εικόνες από το σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου οι μαθητές έφτιαξαν… γέφυρα με τα θρανία τους για να καταφέρουν να βγουν από τις αίθουσες και ο κίνδυνος στον οποίο μπορεί να εκτεθούν τα παιδιά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, οδήγησε στην απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

21:45
Χρήστος Γιαννούλης

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία

Ανακοινώσεις από τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Όπως ανέφερε, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», θα παραμείνει κλειστός ο Κηφισός και η Παραλιακή από τη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (15.10) μέχρι τις 08:00 το πρωί.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν - πλην των απολύτως απαραίτητων και όσων σχετίζονται με την αντιμετώπιση των φαινομένων - οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.

Στον ιδιωτικό τομέα συνίσταται η εφαρμογή της τηλεργασίας.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία ενώ οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι κλειστοί σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Σάμο και Ικαρία.

21:25
Χρήστος Γιαννούλης

Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα ενόψει του νέου κύκλου κακοκαιρίας

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στη ΓΓΠΠ. Στα επόμενα 30’ θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη με τις αποφάσεις για προληπτικά μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία για το επόμενο εικοσιτετράωρο. Οι ανακοινώσεις θα δοθούν pool από την ΕΡΤ.