Καιρός: Έπεσαν «μέσα» τα μερομήνια - Τι καιρό θα κάνει μέχρι το τέλος του έτους

Δείτε τις νέες προβλέψεις του δριμολόγου Μιχάλη Γερόντη
INTIME NEWS
2'

Ο συγγραφέας-λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, που βλέπει τα μερομήνια, κάνει νέες προβλέψεις του καιρού στην ακόλουθη επιστολή του, που την τιτλοδοτεί «Οι πρώτες δρίμες».

μερομήνια για τον Μιχάλη Γεροντή ερμηνεύονται ως εξής: «Για 34η χρονιά παρατηρώντας τα φυσικά σημάδια, είδα ολωσδιόλου διαφορετικά σημάδια φέτος σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Μετά τις επιτυχέστατες προβλέψεις μου του περασμένου έτους και τις αναφορές μου στην “ΚΡΗΤΗ TV” τον Μάρτιο, για δυνατά καιρικά φαινόμενα τον Ιούλιο που μας πέρασε και τους δύο καύσωνες μέσα στον Δεκαπενταύγουστο που τώρα διάγουμε, που βγήκα αληθινός απόλυτα (τώρα έρχεται ο β’ καύσωνας), θα σημειώσω το τι θα γίνει το επόμενο 6μηνο ως τις πρώτες μέρες του προσεχούς Φεβρουαρίου 2020. Είχα τον Μάρτιο επιπλέον προειδοποιήσει ότι μέσα στον Απρίλιο θα γνωρίζαμε σ’ ολόκληρη τη Κρήτη σφοδρές βροχοπτώσεις, και ήρθαν οι πλημμύρες που θυμόμαστε με πολλές καταστροφές.

Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα ’χουμε συννεφιές και ελαφρές βροχοπτώσεις, πιο πολύ στο τέλος Οκτωβρίου. Ο Νοέμβριος θα είναι πολύ επικίνδυνος μήνας για όλους μας. Φοβάμαι ακραίες καταιγίδες - ίσως σφοδρές χαλαζοπτώσεις. Σφοδρότερα φαινόμενα θα συμβούν στον κυρίως κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας, από Στερεά Ελλάδα ως Μακεδονία.

Προς το τέλος του Νοέμβρη ως τα μέσα Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι βροχές, χωρίς σχεδόν καθόλου φαινόμενα χιονοπτώσεων, μόνο στις κορφές των βουνών, και όσο θα βαδίζουμε προς τα τέλη Ιανουαρίου 2020 ο χειμώνας θα γίνεται ήπιος. Έτσι θα συλλέξουν οι αγρότες τις ελιές τους, που φοβάμαι ότι θα πειραχτούν από τα άγρια καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου ως τις 8 Δεκεμβρίου. Στις αρχές του Φλεβάρη αλλάζει λίγο η κατάσταση και θα δριμώσει ο χειμώνας. Για τους υπόλοιπους μήνες θα τα δούμε από τις 26 Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα επανέλθουμε...».

Τι είναι τα μερομήνια

Τα μερομήνια είναι ένας πρακτικός τρόπος πρόβλεψης του καιρού που θα έχουμε το επόμενο 12μηνο.

Στηρίζονται στη βάση της παρατήρησης διαφόρων καιρικών φαινομένων (άνεμος, υγρασία, σύννεφα) κατά το διάστημα της καταγραφής αυτών, που γίνεται τις πρώτες μέρες του όγδοου φεγγαριού (Αυγούστου) επειδή αυτός ο μήνας θεωρείτε η αρχή του χειμώνα.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Οι πρώτες εικόνες από την βάρκα που διαλύθηκε

Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ: Οι γείτονες να μαζέψουν τα μυαλά τους

Σχετικές ειδήσεις