Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες τη Δευτέρα

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές - Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα (9/3) σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. 
Η τελευταία δορυφορική φωτογραφία
NASA/NOAA/GSFC/EOSDIS Suomi-NPP VIIRS, NHC/JTWC
1'

Σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 θα σημειωθούν θα σημειωθούν βροχές από την αρχή του εικοσιτετράωρου στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, οι οποίες από το πρωί θα επεκταθούν και στο Αιγαίο και κατά τόπους θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Σε πτώση η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 16-18 βαθμούς στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τους 14-16 στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, και τους 12-14 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως θα στραφούν σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ από το απόγευμα όμως θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρΕθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr

Στην Αττική αναμένονται βροχές που από το πρωί έως το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS