Κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες από αυρίο - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένονται αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου

Κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες από αυρίο - Ποιες περιοχές θα πληγούν
INTIME
3'

Την Τρίτη αναμένονται αρχικά βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στα περισσότερα τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Πολύ αισθητή - σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα- θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και από τις βραδινές ώρες στο Αιγαίοι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα 5 έως 6 Μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές, με γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «δυνητικά επικίνδυνες ριπές ανέμων» σε όλη τη χώρα

Προειδοποίηση για κακοκαιρία με «δυνητικά επικίνδυνες ριπές ανέμων» για σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, απηύθυνε ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση του στο Facebook δίνοντας και οδηγίες σε οδηγούς και πεζούς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για τις δυνητικά επικίνδυνες ριπές ανέμων «αρχικά από νότιες διευθύνσεις αναμένονται από αργά το βράδυ απόψε και αύριο Τρίτη από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας!».

O Σάκης Αρναούτογλου, με αφορμή την πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ωρών, προτρέπει να αποφεύγεται το παρκάρισμα και η διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα και από περιοχές που μπορεί να αποκολληθούν ελαφριά αντικείμενα όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κα.

Σημειώνει, επίσης, ότι τα φύλλα που έχουν πέσει από δέντρα σε βρεγμένο οδόστρωμα «το κάνουν να είναι τόσο ολισθηρό όσο και το χιόνι».

Ιδιαίτερη προσοχή ζητά ο Σάκης Αρναούτογλου από τους μοτοσικλετιστές καλώντας τους να είναι προετοιμασμένοι για «ισχυρές ριπές ανέμου σε ανοιχτές τοποθεσίες όπως πάνω σε γέφυρες».

Όσον αφορά, δε, τους οδηγούς ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι θα πρέπει να κρατούν γερά το τιμόνι σε περίπτωση προσπέρασης φορτηγών ή λεωφορείων αλλά και να αποφεύγουν μεγάλα φορτία στις οροφές των οχημάτων τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Χάρης Ρώμας «από το Α έως το Ω»

Το φινάλε του La Casa de Papel και ό,τι νέο έρχεται στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Ο Τζο Νέσμπο στο Newsbomb.gr για την Ελλάδα, τον «Χάρι Χόλε» και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή