Συσκεψη στο υπ. Π.Προστασίας για την κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα το 112

Κακοκαιρία: Ανάγκη αυξημένης ετοιμότητας για την κακοκαιρία που αναμένεται από απόψε το βράδυ 
INTIME
1'

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να πλήξουν αρκετές περιοχές της χώρας από σήμερα το βράδυ.

Στο πλαίσιο της έλευσης της κακοκαιρίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας πραγματοποιήθηκε υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, προκειμένου να οργανωθεί ο συντονισμός των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας από το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε την ανάγκη αυξημένης ετοιμότητας και πλήρους εγρήγορσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που αναμένεται να σημειωθούν.

Μάλιστα εφόσον κριθεί απαραίτητο θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, αναλόγως πως θα εξελιχθούν τα φαινόμενα.

Στη σύσκεψη μετείχαν αντιπεριφερειάρχες και συντονιστές Πολιτικής Προστασίας από τις περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), καθώς και οι περιφερειακοί συντονιστές του Πυροσβεστικού Σώματος των αντίστοιχων περιοχών.