Σάκης Αρναούτογλου: Συννεφιά και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου από τον Σάκη Αρναούτογλου
2'

Ασθενείς, τοπικές βροχές θα σημειωθούν αύριο Τετάρτη σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας της Ηπείρου και στο βορειοδυτικό και βορειοανατολικό Αιγαίο. Για τον καιρό στην υπόλοιπη χώρα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι θα επικρατήσει αραιή συννεφιά, πιο πυκνή στη βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα.

Όπως σημειώνει ο έμπειρος προγνώστης καιρού, από το μεσημέρι και προς το απόγευμα στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της χώρας και νησιά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ στη Θράκη και περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Μπόρες με πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τα ηπειρωτικά τμήματα.

Τις νυχτερινές ώρες ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα εκεί όπου η συννεφιά θα είναι πιο πυκνή και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Για την Αττική ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι από τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει συννεφιά, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα γίνονται μεγαλύτερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένονται το πρωί ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι και μετά θα επικρατήσει συννεφιά, με πιθανότητα τη νύχτα για ασθενείς τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι ανατολικοί στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού την Πέμπτη, αναμένεται συννεφιά από το πρωί, ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί πολύ στα δυτικά και οι συννεφιές θα αραιώσουν και στα κεντρικά και τα βόρεια. Βροχές, με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες, αναμένονται στα δυτικά-βορειοδυτικά και πρόσκαιρες βροχές σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.