Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις
5'

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 10-06-2023/1200 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σήμερα Δευτέρα (12-06-2023), βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της δυτικής Αττικής) καθώς η κεντρική και η ανατολική Πελοπόννησος.

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα

Στα ηπειρωτικά νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στη νησιωτική χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στο Ιόνιο και την Κρήτη θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 18 και 26 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από τις πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο περιστατικό στα Χανιά: Οδηγός τραυματίστηκε από... ιπτάμενο λεμόνι

Ζάκυνθος: Τουρίστρια καταγγέλλει απόπειρα βιασμού από καλόγερο

Σάλος στην Καλαμάτα: Με μάρμαρα από… νεκροταφείο η ανάπλαση της Ναυαρίνου