Καιρός: Μίνι καύσωνας με 37αρια μέχρι το Σάββατο - Οι πιο θερμές περιοχές της χώρας

Καιρός: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μέχρι και το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Μίνι καύσωνας με 37αρια μέχρι το Σάββατο - Οι πιο θερμές περιοχές της χώρας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου
2'

Με άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες, που έχουν κάνει πολλούς να μιλούν ακόμα και για τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού ξεκίνησε η σημερινή ημέρα, ωστόσο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η καλοκαιρία δεν θα διαρκέσει πολύ.

Παρ' όλ' αυτά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μέχρι και το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει σχετικά:

«Με την άνοδο της θερμοκρασίας να συμπίπτει και με την ημερολογιακή έναρξη του Καλοκαιριού, αναμένεται να κυλήσουν τόσο η σημερινή όσο και οι επόμενες ημέρες, όπου εκεί γύρω στην Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται και η κορύφωση του πρώτου μέτριου προς ισχυρού θερμού κύματος με τα θερμόμετρα να καταγράφουν θερμοκρασίες κοντά στους 35° με 37° βαθμούς Κελσίου».

Ο γνωστός μετεωρολόγος στην ανάρτησή του παραθέτει χάρτη με την εικόνα των αερίων πάνω από την Γηραιά Ήπειρο «όπου με τα κόκκινα βέλη αποτυπώνεται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και τη κεντρική Μεσόγειο οι οποίες όμως συναντούν την αντίσταση πιο δροσερών αερίων μαζών όπως αποτυπώνονται με τα μπλε βέλη που μας έρχονται από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια και τη Μαύρη θάλασσα με τη βοήθεια και των μελτεμιών που θα επικρατήσουν με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο».

Οι 6 πιο θερμές περιοχές

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει τις 6 πιο θερμές περιοχές στη χώρα που μέχρι και το Σάββατο θα δουν θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους 37 βαθμούς. Ο κ. Τσατραφύλλιας σημείωσε πως η Αττική θα «φλερτάρει» με 35αρια, η Θεσσαλονίκη θα αγγίξει τους 33 βαθμούς, ενώ στα νησιά η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο κύμα ζέστης στη χώρα μας το οποίο δια μέσω της Ιταλίας, ξεκινώντας από την Αφρική θα εκτοξεύσει μέχρι το Σάββατο τον υδράργυρο στα ύψη. Οι υποψήφιες περιοχές οι οποίες μπορεί να δουν τα θερμόμετρα το επόμενο τριήμερο ακόμα και στους 37 βαθμούς είναι:

  • Αιτωλοακαρνανία
  • Αχαΐα
  • Λακωνία
  • Αργολίδα
  • Βοιωτία
  • Θεσσαλία

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη πάντως, μετά το κύμα ζέστης αυτών των ημερών, στη χώρα μας θα επικρατήσει κακοκαιρία, που θα επηρεάσει τα βόρεια και την Κυριακή αρκετές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και το δυτικό και βόρειο Αιγαίο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή