Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τι είναι ο καιρός τύπου «Π» που έρχεται την Πέμπτη 2/11

Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και σήμερα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τι είναι ο καιρός τύπου «Π» που έρχεται την Πέμπτη 2/11
2'

Ο Νοέμβρης ετοιμάζεται να μπει και το σκηνικό του καιρού παραμένει ανοιξιάτικο και η αλλαγή αναμένεται να έρθει την Πέμπτη 2/11 με τον λεγόμενο καιρό τύπου «Π» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Μάλιστα την Κυριακή θα έρθει πιο οργανωμένη κακοκαιρία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Την Πέμπτη θα δούμε στα δυτικά, στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο έναν καιρό τύπου «Π», δηλαδή αν το παρατηρήσουμε σχηματίζει το γράμμα Π με βροχές στα δυτικά προς τη βόρεια Ελλάδα και προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αφήνοντας στην ουσία ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα», ανέφερε ο μετεωρόλογος.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας θα είναι σύντομο «δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα η θερμοκρασία» λέει ο μετεωρολόγος. «Ένα 24ωρο θα κρατήσει αυτή η αλλαγή του καιρού, Παρασκευή βελτιώνεται ο καιρός, Σάββατο και πάλι καλός και την Κυριακή περιμένουμε πιο οργανωμένη κακοκαιρία. Φαίνεται ότι η Κυριακή θα είναι πιο μουντή με περισσότερες βροχές, πιο επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες Κυριακή και στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Αλλά και πάλι η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται σημαντικά και τα ανατολικά και νότια τμήματα δεν επηρεάζονται αξιόλογα από βροχές. Επιμένει δηλαδή η ανομβρία», ανέφερε στην πρόγνωσή του στο Open.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή