Καιρός – Μαρουσάκης: Άνοδος της θερμοκρασίας και… αφρικανική σκόνη μετά τη σύντομη κακοκαιρία

Με… ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και λίγες βροχές μάς αποχαιρετά ο Νοέμβριος.
EUROKINISSI.
2'

Μετά την κακοκαιρία – «εξπρές», το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο, με θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε… άνοιξη και τον ήλιο να εμφανίζεται στις περισσότερες περιοχές και μάλιστα, με μεγάλη διάρκεια.

Συγκεκριμένα, για σήμερα (30/11), στις περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας θα υπάρξει ηλιοφάνεια, ενώ, κάποιες βροχές θα επιμείνουν μονάχα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά και προς την Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα επιμείνουν από νότιες διευθύνσεις, μέχρι 5 – 6 μποφόρ. Το πρωί, μπορεί να είναι χαμηλές οι θερμοκρασίες, αλλά αργότερα μέσα στο μεσημέρι, ο υδράργυρος θα «αγγίξει» τους 18℃ στη βόρεια Ελλάδα, και κοντά στους 20℃ – 22℃ στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια αναμένεται σήμερα (30/11), στην Αττική, με τοπικές συννεφιές κυρίως στα βόρεια του Λεκανοπεδίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με τις εντάσεις τους στα 4 – 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αρχίζει από τους 10℃ – 12℃ και θα ξεπεράσει το μεσημέρι ακόμη και τους 20℃.

Στη Θεσσαλονίκη, κάνει αρκετό κρύο νωρίς το πρωί, όμως αργότερα η θερμοκρασία θα σημειωθεί στους 17℃, καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις την υπόλοιπη ημέρα. Ο άνεμος στρέφεται πρόσκαιρα σε βόρειο, στα 3 – 4 μποφόρ.

Θερμές αέριες μάζες έρχονται από την βόρεια Αφρική – Νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Δεν αλλάζει το καιρικό μοτίβο από αύριο (01/12), καθώς θα σημειωθούν κάποιες βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Όμως, από το Σαββατοκύριακο, αλλάζει η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, και θα έλθουν θερμότερες αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική, με τον υδράργυρο να «ανεβαίνει» κοντά στους 22℃ – 24℃.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ενώ δεν θα απουσιάζουν λίγες τοπικές βροχές. Τέλος, οι αέριες μάζες θα φέρουν αφρικανική σκόνη και την άνοιξη, παρά το γεγονός ότι ημερολογιακά «μπαίνουμε» στον πρώτο μήνα του χειμώνα, όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σχετικές ειδήσεις