ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση του 112 σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Βόρειο Αιγαίο

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση του 112 σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Βόρειο Αιγαίο

Με ανάρτηση στο Χ το 112 προειδοποίησε τους κατοίκους σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Βόρειο Αιγαίο

Τα... δόντια του δείχνει σε λίγη ώρα ο καιρός με το 112 να προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Βόρειο Αιγαίο.

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες θα προκαλέσουν προβλήματα στις συγκεκριμένες περιοχές από το βράδυ της Παρασκευής.

Αναστέλλεται για σήμερα (19/04) η λειτουργία των εσπερινών σχολείων

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, αποφάσισε για σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου, την αναστολή της λειτουργίας όλων των εσπερινών σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο κρατικός μηχανισμός στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας βρίσκεται επί ποδός από νωρίς σήμερα το πρωί (19/04), ενώ, στη Λάρισα μετέβη και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Τεχνικές υπηρεσίες καθαρίζουν κανάλια και ρέματα και κοίτες ποταμών εν όψει του νέου «κύματος» κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή. Πρόκειται για εκτάσεις που ακόμη μετρούν τις πληγές τους μετά το «σφυροκόπημα» του Daniel, που προκάλεσε σφοδρές καταστροφές πριν από μερικούς μήνες.

Οι περιοχές που είναι «στο κόκκινο»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έχει αναβαθμισθεί σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο» είναι κατά κύριο λόγο η Θεσσαλία και ειδικότερα οι περιοχές του Πηλίου, η βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα οι πυρόπληκτες εκτάσεις, αλλά και οι Σποράδες, η Χαλκιδική, η Πιερία καθώς και τα νησιά Χίος και Μυτιλήνη. Γι’ αυτές τις περιοχές υπάρχει ο κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες, όπως τόνισε, μιλώντας στον ALPHA.

Σχετικές ειδήσεις