Καιρός: Πότε «αποχωριζόμαστε» την αφρικανική σκόνη - Στους 35 βαθμούς φτάνει σήμερα η θερμοκρασία

Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο και την αφρικανική σκόνη να επιμένει
2'

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Για ακόμα μια ημέρα ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία θα παρουσιάζει τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανοικτά του Ιονίου έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική χώρα και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 και τοπικά στα δυτικά τους 34 βαθμούς ενώ στη νότια Κρήτη θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη;

Για πέμπτη ημέρα η αφρικανική σκόνη έχει «πνίξει» τη χώρα με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική σε πολλές περιοχές σε συνδιασμό με τις θερμές μάζες αέρα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά από την Τετάρτη ο ουρανός καθαρίζει και η αφρικανική σκόνη φεύγει.

«Από την Τετάρτη το απόγευμα την "αποχωριζόμαστε", για να επιστρέψει και πάλι το γαλάζιο του Ελληνικού ουρανού», έγραψε στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.