Καιρός: Έκτακτη ειδοποίηση Καλλιάνου - Πότε έρχεται θερμή εισβολή με 36άρια

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες
Καιρός: Έκτακτη ειδοποίηση Καλλιάνου - Πότε έρχεται θερμή εισβολή με 36άρια
3'

Σε... βαθύ καλοκαίρι θα περάσουμε σε λίγες ώρες καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, μια θερμή εισβολή θα εκτινάξει τη θερμοκρασία πάνω από τους 35 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον κύριο Καλλιάνο, η θερμοκρασία από το Σάββατο θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει, ενώ η ζέστη θα αρχίσει να είναι αισθητή από την Κυριακή με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς.

Δείτε την ανάρτησή του:

«ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΘΑ "ΜΥΡΙΣΕΙ" ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν.
Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές - απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του.

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 35°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΑΚΡΙΑ (ΧΡΟΝΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΖΕΣΤΗ

Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή που θα αρχίσει από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα έχει μια σχετική διάρκεια η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη 29/5 : 29°C
Πέμπτη 30/5 : 28°C
Παρασκευή 31/5 : 28°C
Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)
Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)
Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

* Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο γι' αυτό και έχω βάλει την ένδειξη «με επιφύλαξη» ή «με μεγάλη επιφύλαξη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή