Καιρός: Κλέαρχος Μαρουσάκης για τους 50 βαθμούς: «Αναφερόμουν σε μετρήσεις μετεωρολογικών σταθμών»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σήμερα επανήλθε με ένα νέο post στο Facebook θέλοντας να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για τον καιρό που θα δούμε φέτος το καλοκαίρι
Καιρός: Κλέαρχος Μαρουσάκης για τους 50 βαθμούς: «Αναφερόμουν σε μετρήσεις μετεωρολογικών σταθμών»
2'

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την ανάρτηση που είχε κάνει χθες όπου αναφερόταν στις μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών και πόσο εύκολα μπορεί να σπάει το ένα ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πως «το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είμαι βέβαιος ότι τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι (στον αέρα κι όχι στα τσιμέντα και τις λαμαρίνες), σίγουρα φέτος θα τους πιάσουμε».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σήμερα επανήλθε με ένα νέο post στο Facebook θέλοντας να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, προκειμένου να αποφευχθούν παρανοήσεις και λάθος συμπεράσματα.

Ο μετεωρολόγος έγραψε αναλυτικά:

«Καλό είναι πριν προχωρήσετε σε αναρτήσεις με μεγάλους τίτλους ότι έρχονται οι 50 βαθμοί όπως δήλωσε ο Μαρουσάκης να έρχεστε σε μία επικοινωνία πριν και όχι να αναπαράγετε μια ανάρτηση βγάζοντας τελικά λάθος νόημα.

Η προηγούμενη ανάρτησή μου αναφερόταν στις μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών και πόσο εύκολα μπορεί να σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο χωρίς να είμαστε βέβαιοι για την αξιοπιστία των μετρήσεων.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε δίκτυο της ΕΜΥ όπου υπήρχαν σταθμοί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και προδιαγραφών. Τα τελευταία χρόνια οι σταθμοί έχουν αυξηθεί κατά πολύ από το ΕΑΑ και μπράβο γι' αυτή την κίνηση, όμως υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις τότε μετρήσεις.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα κατά πόσο είναι σωστή η σύγκριση τιμών που προκύπτουν με διαφορετικό τρόπο και από άλλης λειτουργίας μετεωρολογικούς σταθμούς.

Γι' αυτό κι έγραψα ότι σίγουρα θα πιάσουμε τους 50 βαθμούς που ανέφεραν δημοσιεύματα την περυσινή περίοδο, θέλοντας να πω ότι οι μετρήσεις των νέων σταθμών λαμβάνουν πηγές θερμότητας που οι παλαιότεροι αφαιρούσαν (τρόπος στησίματος, τρόπος λειτουργίας κτλ).

Λίγη προσοχή όταν επιθυμείτε να κάνετε πρώτη είδηση κάτι που δεν έχετε καταλάβει σε τι αναφέρεται».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή