Καιρός: Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει - Σε ποια περιοχή θα φτάσει 43 βαθμούς

Με ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για έντονο κύμα ζέστης με τον υδράργυρο να «εκτοξεύεται» ακόμα και στους 43 βαθμούς Κελσίου!
Καιρός: Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει - Σε ποια περιοχή θα φτάσει 43 βαθμούς
3'

Δύσκολες προμηνύονται οι επόμενες ημέρες από πλευράς θερμοκρασιών, καθώς «εφιαλτική» είναι η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου, ότι έρχεται καύσωνας μέσα στον Ιούνιο, μετά από ένα μικρό διάλειμμα των υψηλών θερμοκρασιών που ήδη επικρατούν στη χώρα.

Ο έμπειρος προγνώστης, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο FB κάνει λόγο για νέο κύμα έντονης ζέστης μετά από τις 11 Ιουνίου, με τις θερμοκρασίες να «εκτοξεύονται» πάνω από τους 40 - 41 βαθμούς και κάπου να φτάνουν ακόμα και τους 42 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του με βάση τα διαγράμματα θερμοκρασιών, όπου αναγράφονται οι μέσες τιμές, σε δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, υπολογίζεται 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη, ενώ καλύτερη θα είναι η εικόνα στα ορεινά, σε παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά, όπου ο υδράργυρος θα 3 με 6 βαθμούς χαμυλότερα.

Η ανάρτηση Σάκη Αρναούτογλου

«Nέο κύμα έντονης ζέστης πιθανώς και με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 11 Ιουνίου και μετά! Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 13 Ιουνίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον...καιρό σας!

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο! Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου!»

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024
Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ανατολικά και τα βόρεια ηπερωτικά, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και το Ιόνιο 3 με 5 και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή