Καιρός: Προ των πυλών ισχυρός καύσωνας - Καμίνι η χώρα από την Τρίτη

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα - Ποιες περιοχές θα βράσουν από τις υψηλές θερμοκρασίες
Καιρός: Προ των πυλών ισχυρός καύσωνας - Καμίνι η χώρα από την Τρίτη
5'

Συνθήκες ακραίου καύσωνα θα επικρατήσουν στη χώρα μας τις επόμενες ώρες, με συγκεκριμένες περιοχές να γνωρίζουν την... οργή του ήλιου με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 44 βαθμούς.

Από την Τρίτη και μετά η Αττική και όχι μόνο θα βλέπει το θερμόμετρο μόνο να ανεβαίνει. Σχηματάρι, Γέρακας, Μαραθώνας και Νέα Μάκρη ίσως φτάσουν και τους 43 βαθμούς, ενώ η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα μοιάζει μάλλον απαγορευτική.

Η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα ίσως αγγίξει τους 40 βαθμούς, με τον υδράργυρο κατηφορίζοντας προς τη Λάρισα να ανεβαίνει και σε συνδυασμό με τους ήπιους ανέμους που θα πνέουν θα κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η Θεσσαλία, η Βοιωτία, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στην Αργολίδα, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κρήτη αλλά και σε νησιά του Αιγαίου θα φτάσει στο κόκκινο.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν κορύφωση την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με το Άργος (42°C), τη Χαλκίδα (43°C), τη Ρόδο (43°C) και το Αρκαλοχώρι (43°C) στην Κρήτη να αναμένεται να ζήσουν έναν παρατεταμένο καύσωνα άνω των 42 βαθμών Κελσίου.

Το ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει από τις 15 Ιουνίου και μετά.

Έρχεται λίβας από Τυνησία, Αλγερία και Λίβανο

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος η Ελλάδα τις επόμενες ώρες θα μετατραπεί σε «κόλαση επί Γης» καθώς αναμένονται θερμές μάζες από Τυνησία, Αλγερία και Λίβανο θα εισβάλουν ταυτόχρονα στη χώρα μας εκτοξεύοντας τη θερμοκρασία πάνω από 44 βαθμούς!

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος: «Χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο, και με κάθε επιφύλαξη γιατί κάποια δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και θα φτάσουν και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη πεδινά τμήματα. Για το αν ο υδράργυρος δεν φτάσει τους 44°C ή αν ξεπεράσει ακόμη και τους 44°C, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια αυτή την ώρα. Την Κυριακή νομίζω θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο».

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για αύριο Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στις ανατολικές Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη και τις Κυκλάδες τους 31 με 33 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 35 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό στα ορεινά της Ηπείρου να σημειωθούν τοπικοί όμβροι .

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ .

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 και τοπικά στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 και τοπικά στα νότια έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή