Καιρός: Στον «φούρνο» η χώρα με πάνω από 40 βαθμούς - Προειδοποιεί ο Μαρουσάκης

Από Δευτέρα θα έχουμε θερμική εισβολή με πάνω από 40 βαθμούς - Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Καιρός: Στον «φούρνο» η χώρα με πάνω από 40 βαθμούς - Προειδοποιεί ο Μαρουσάκης
1'

Με τα μελτέμια να κρατούν ακόμη τη θερμοκρασία σε ανεκτά για το ανθρώπινο οργανισμό επίπεδα, αναμένεται να φτάσουμε μέχρι και την Κυριακή, οπότε και στη συνέχει η εξασθένιση και ο περιορισμός αυτών θα μας οδηγήσουν σιγά-σιγά σε πολύ θερμές καταστάσεις με τα θερμόμετρα να γράφουν ακόμη και πάνω από 40 βαθμούς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Από τη Δευτέρα και στη συνέχεια πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τη βόρεια Αφρική επηρεάζοντας μεγάλο τμήμα της Μεσογείου και με έμφαση το ανατολικό της κομμάτι. Η κορύφωση αυτής της ισχυρής θερμής εισβολής αναμένεται το διάστημα Τετάρτη με Παρασκευή με τον υδράργυρο να ξεφεύγει και πάνω από τους 40 βαθμούς. Αυτή την πολύ θερμή αέρια μάζα φαίνεται να εκτονώνεται με τη μεγαλύτερη έντασή της προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια της χώρας.

Δείτε LIVE την πορεία των υψηλών θερμοκρασιών μέσω WINDY:

Μετά και την Παρασκευή, οι βοριάδες φαίνεται να παίρνουν και πάλι την σκυτάλη για να απομακρύνουν ή και να εκφυλίσουν αυτή την πολύ θερμή αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο συμβατές και για την εποχή θερμοκρασιακές συνθήκες παραμένοντας όμως και πάλι σε πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

marousakis.gr
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή