Καιρός: Πρόβλεψη Τσατραφύλλια - Η «αστική νησίδα» θα... κάψει 11 πόλεις

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρθηκε στο... καυτό τριήμερο που μας περιμένει
Καιρός: Πρόβλεψη Τσατραφύλλια - Η «αστική νησίδα» θα... κάψει 11 πόλεις
1'

Με ανάρτηση του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο για τριήμερο καύσωνα με το φαινόμενο της «αστικής νησίδας» να κάνει τις συνθήκες στα μεγάλα αστικά κέντρα, ανυπόφορες.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Τσατραφύλλιας ανέφερε πως «δυστυχώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του φαινομένου της "αστικής θερμικής νησίδας" ορισμένα αστικά κέντρα τις επόμενες ημέρες θα δεχτούν μεγάλη θερμική πίεση (όχι πρωτόγνωρη) όπως η Ορεστιάδα , οι Σέρρες,η Λάρισα ,τα Τρίκαλα,η Λιβαδειά ,η Χαλκίδα,η Αθήνα, ο Πειραιάς,η Λαμία, το Άργος,η Σπάρτη κ.α.».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή